- Sağlıklı ve sağlam doku oluşumunu sağlar
- Kalsiyum eksikliğinden ileri gelen arazları giderir
- Hücre duvarlarını güçlendir, hastalıklara dayanıklılığı artırır
- Meyve sertliğini, yola ve depolamaya
Meyve sertliğini, yola ve depolamaya dayanıklılığı artırır Çeşitli Bitkilerde Kalsiyum Noksanlık Arazaları:
Çİçek burnu çürüklüğü: Domates, biber, hıyar, karpuz, şeftali
Acı leke: Alma
Yaprak uç yanığı ve iç yaprak nekrozları: Karnabahar, lahana, marul
Meyve çatlaması: Erik, kiraz, vişne
Yüzey yanıklığı: Armut
- EC FERTILIZER
GÜBRE TİPİ: Kalsiyum Nitrat Çözeltisi
GARANTİ EDİLEN İÇERİK: % w/w
Toplam azot (N) Nitrat azotu (NO3-N) 9,6
Amanyum azotu (NH4-N) 9,0
Suda çözünür kalsiyum oksit (CaO) 0,6
BİTKİ
DOMATES |
UYGULAMA ZAMANI
Uygulamalara meyve tutumundan yaklaşık 10 gün sonra başlanır ve 10 günlük aralarla birkaç uygulama yaptılır. Başlangıçta düşük doz, bitki büyümesine bağlı olarak doz artırılır.. |
DOZ
Tarla:0,3-0,6kg/da Sera:1 gd1001tsu |
HIYAR, BİBER | Uygulamalara meyve tutumundan sonra başlanır ve iki haftalık aralarla hasattan iki hafta öncesine kadar sürdürülür. | %0,3-0,5
(100 lt. suya 300-500 gr |
MARUL, KARNABAHAR, LAHANA, KEREVİZ ÇİN LAHANASI BÜRÜKSEL LAHANASI | Uygulamalara baş oluşumundan hemen sonra başlar. Haftalık olarak birkaç uygulama yapılır. Kerevizde hasattan 5-7 hafta önce başlanır. Bitkinin iç kısmı iyice ıslatılır. | %0,3-0,5
(100 lt. suya 300-500 gr |
KARPUZ | Uygulamalara meyve tutumundan sonra başlanır. 15 günlük aralarla hasada 1 hafta kalana kadar devam edilir. | %0,3-0,5
(100 lt. suya 300-500 gr |
BAĞ | Çiçeklenmeden önce başlanarak pestisit uygulamaları ile bitlikte üzümlerin yumuşamaya başlamasıyla birlikte 15 gün arayla birkaç uygulama | 500 gr/da
500-1000 gr/da |
ELMA | Meyve tutumu başlangıcından hasada kısa bir süre kalana kadar düzenli olarak en az 6 uygulama. Genellikle çeşidin acı lekeye hassasiyetine bağlı olarak doz artırılır. | 300-600 gr/da |
KİRAZ, VİŞNE | Hasattan yaklaşık 6 hafta önce başlanarak 2 haftalık aralarla 3-4 defa hasat öncesi uygulaması yapılır. | 150-200 gr/da |
ŞEFTALİ VE NEKTARİN | 4-6 uygulama, 1. uygulama meyve tutumunda, 2. uygulama 2 hafta sonra, 3-6 uygulama. Meyveler ceviz büyüklüğüne ulaştığında 2 hafta arayla | %0,4
(100lt. suya 400 gr) |
ÇİLEK | Son 2-3 fungusit uygulamasıyla birlikte (HV uygulamalarından en fazla %3) | 300-600 gr/da |