MANGAN
%5 Mn (w/w)
%5 Mn (w/w)
Mangan bitkilerde arginas ve fosfotrensferas enzim sistemlerinde ve fotosentezde oksijeni serbest bırakan sistemde yer alır. Mangan karbohidrat oluşumu ve protein sentezini etkiler.
MANGAN NOKSANLIĞI: Topraklarda mangan yarayışlılığını olumsuz olarak etkileyen faktörler; yüksek pH, kumlu topraklar, kuraklık, iyon antagonizmi, düşük sıcaklık, düşük ışık.
MANGAN NOKSANLIK BELİRTİLERİ: Mangan noksanlığına karşı en fazla duyarlı hücre organelleri kloroplastlardır. Mangan noksanlık belirtileri önce genç yapraklarda görülür. Damarlar arası kloroz oluşur. Noksanlık şiddetini artırdıkça sararan bölgeler ölerek nekrozlar meydana gelir.
EC FERTILIZER
GÜBRE TİPİ: Manganlı Gübre Çözeltisi
Mangan Sülfat içerikli
GARANTİ EDİLEN İÇERİK: %w/w Suda çözünür mangan (Mn) 5
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | DOZ |
YAPRAKTAN UYGULAMA | ||
SEBZELER (Domates, hıyar, biber,patlıcan vd.) | Vejetatif gelişmenin başladığı aktif gelişme döneminde, 8-10 gün arayla 2-3 uygulama | 150-200 gr/da |
MEYVELER (Elma, armut, erik,şeftali vd.) | ilkbahar gelişminin başlamasıytla 15-20 gün arayla 2-3 uygulama | 150-200 gr/da |
BAĞ | Vejetatif gelişmenin başladığı ilk dönemlerde veya eksikliklerin ilk fark edildiği dönemlerde 8-10 gün arayla 1-2 uygulama | 150-200 gr/da |
NARENCİYE | İlkbahar sürgünleri gelişimlerinin 2/3 üne ulaştığında henüz sertleşmeden. Gerekirse meyve tutumu tamamlandıktan sonra tekrarlanır. | 150-200 gr/da |
HUBUBAT | Kardeşlenme başlangıcı ve sapa kalkma döneminde, bayrak yaprak aşamasına kadar uygulanır. | 200-250 gr/da |
PATATES | Tomurcuk oluşumu ve çiçeklenme döneminde iki uygulama. | 200-250 gr/da |
ŞEKER PANCARI | 8-12 yapraklı dönemde uygulanır. | 150-200 gr/da |
BEZELYE | Tomurcuk oluşumu, ilk çiçek oluşumu ve çiçeklenme sonunda uygulanır. | 150-200 gr/da |